Croatia

mai 6, 2014 at 5:14 pm (Scurt si la... subiect!)

Cum de ziua internationala a „hai sa stam, muncim altadata” nu s-a gandit nimeni ca ce bine ar merge un Pollman 3, si pentru ca varianta a 2a era mult mai cool, am dat o fuga pana la Plitvice Jezera, asa ca de week-end.

Bullet points:
– Croatia este o tara ff misto… si ieftina daca ma intrebati pe mine:).
– de cumparat specific ai asa: tuica de fructe, mileuri, esarfe si cravate. La noi nu se gasesc chiar deloc:)) Asa ca ne-am limitat la alcool si magneti:)
– centrul vechi al Zagrebului este identic cu al Bucurestiului – au pana si aceleasi scaune impletite la terase:)); centrul nou e insa mult mai fain, Copenhaga gen – magazine alea… intrebare in paranteza: unde e centrul nou al Bucurestiului? La Unirii?:-/
– oamenii sunt self aware, atenti la cum se imbraca, la cum arata… deci mai mult ca noi si mai putin ca in vest:)
– la Plitvice (super super super super) ai nevoie cam de o zi full sa vezi tot, mai ales daca e insorita. Hai sa zicem 1,5 daca te lungesti mult cu pozele si/sau te deplasezi mai greu.
– traseele de baza sunt A, B, C… restul sunt in sens invers, variante, combinari. Noi am facut un traseu personalizat.. gen F, apoi H in sens invers, apoi o bucata de B, apoi C in sens invers… you get the idea:)
– de preferat sa intrati pe la Upper Lakes (intrarea 2) si sa luati vaporasul pana la Lower Lakes, coada e mult mai mica:D, plus ca magazinul de suveniruri de la intrarea 2 e mult mai mare si mai fain:D
– aprovizionati cu incredere de la supermarketurile Market (sigla lor seamana mult cu cea a McDonald’s, asa l-am observat:P) – nu prea au mancaruri nationale… sau ma rog, ce avem si pe la noi: peste, snitele, cartofi… Le ies bine fructele de mare, am incercat calamari umpluti si au fost ok:) Cand desfac si sticla de lichior de visine, dau feedback, sper sa nu regret ca nu am luat mai multe;))
– cand ploua, nu se incurca;
– pensiunile sunt fenomenale, micul dejun e mult… noi ne-am luat mereu cate 2 chestii de se uitau ospatarii ciudat:)))
– extra cheese:)
– placut impresionata de Serbia in general – drumurile par in medie mai proaste ca ale noastre:)), masinile sunt cumva dintr-un film rusesc din secolul trecut – marea majoritate cel putin, au si variante mai recente totusi:)
– politia lor e la fel de ca politia noastra, deci standardele de intrare in academie sunt uniforme la nivel european, atat in afara UE (Serbia), cat si in interior:)
– pozeeeee 🙂
– cand imi amintesc, mai scriu:)
– urmeaza Moieciu:D

V-am pupat,
Eof(b)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: