Week-end bunny training (2)

iulie 15, 2013 at 9:45 am (Scurt si la... subiect!)

Context:  saptamana viitoare e 7500 (go Trail Dawgs!:D) asa ca m-am gandit ca nu ar strica un mini antrenament de urcare-coborare. Gand la gand cu bucurie (ca restul echipei isi antrena fie ficatul, fie stomacul), frati’miu si gasca lui vesela chiar planuiau o mica iesire pe traseul Busteni – Jepii Mari – Piatra Arsa (pauza de masa) – Pestera – Padina, cu intoarcere a doua zi pe Jepii Mici.

Bineinteles, ideea de a pierde tot week-endul prin Bucegi nu-mi suradea deloc, asa ca eu am facut o varianta mai condesata a traseului, adica Busteni – Jepii Mari – Piatra Arsa – (pauza o ora) – Cabana Caraiman, Jepii Mici – Busteni – tren:P.

Long story short:
Busteni – Jepii Mari – Piatra Arsa – 2h 18 / 2h pana la Cantonul Jepi
Piatra Arsa – Cabana Caraiman, Jepii Mici – Busteni: 2h 18 / coborarea efectiva pe Jepii Mici: ~1h 50…

Daca trebuia sa fac traseul asta la 7500 nu scoteam atata:-| Oricum, mi-a mai crescut moralul:)
Cum e traseul? Prima parte alergabil in proportie de 60-70% fara griji. Cam noroios, avand in vedere ca a tot plouat in ultimele saptamani. Per total mi-a placut la nebunie sa merg pe aici, n-am alergat, dar nici nu m-am oprit din mers… poate doar cate 2-3 minute sa iau o gura de apa si sa fac o poza:). Cu asemenea timp am zis sa fac o aroganta si am alergat un pic de la canton la cabana:P. Blonda de mine a plecat de la Bucuresti cu o sticla de 500ml de apa plata, iar urcarea efectiva a fost facuta cu juma’ de sticla. Asa ca odata ajunsa la punctul de alimentare (pe bani:P) Piatra Arsa am ras rapid 4 ceaiuri si un pachet de biscuiti (clasic:P).
Dupa o pauza de aproximativ o ora in care am pus si telefonul la incarcat (din gasca vesela, unul sigur a venit cam la 30min dupa mine – e bine de stiut ca sunt mai in forma decat turistul mediu:P), am decis ca vreau totusi sa prind ultimul tren spre capitala asa ca am pornit catinel spre cabana Caraiman.
Coborarea a fost pur si simplu oribila; fiind ud pe jos, alunecam intr-o veselie… ca sa nu mai zic ca o parte de poteca era acoperita de zapada si singurul loc pe care se putea trece era cumva pe langa ghetar. Bine, si eu am mers in ritm de mars, depasind pe rand toate grupurile de turisti; iar in zona de padure am luat-o la fuga:D.
Puteam totusi sa merg mai lejer, am ajuns in Busteni la 3 45, urmatorul tren fiind la 6:-|… asa ca am mancat si eu ca un om si mi-am schimbat si tricoul sa nu fiu sconcs. Mers total aproape 5 ore. Vara trecuta cand am coborat eu pe jepii mici (4h!!, dar nu neaparat din cauza mea:P), nu mai plouase de 3 luni:)) acum am avut rau, caprite si cascade sa tot admir:D

Stay tuned ca sa zic asa! Abia astept:)
PS: daca intreba mama vreodata, de la Piatra Arsa pana la Busteni „am mers cu niste colegi de la maratoane” =))

V-am pupat,
Eof(b)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: