Guess who’s back, back again… shady’s back, till the end…

august 12, 2012 at 8:36 pm (Scurt si la... subiect!)

Si m-am intors! Bineinteles ca mi-ati simtit lipsa, cine va mai trimitea bancuri in fiecare dimineatza, cand ardea mailul mai bine, huh? cine? cine?:)
Long story short:
– day 1: traseu rapid Bucuresti – Busteni, 1h si 45 min (in limita legala de viteza, *ahem*), ajuns la hotel la 9 dimineatza, „veniti la 1 ca atunci e gata camera, mai bine la 2, pana pleaca profesorii”, echiparea in parcare si fuga spre un traseu de incalzire – cam 1h la coada la telecabina si apoi rapid Babele – Piatra Arsa – Jepii Mari – Cascada Urlatoarea – Busteni (total vreo 4,5h cu tot cu pitzi pictures pe traseu:D)
– day 2: tot de incalzire: Babele – Omu – Pestera Ialomitei (5h cu tot cu vizitatul Pesterii), si apoi inca 2.5 ore de relaxare la coada la telecabina Babele, ca saracii oameni sunt obligati sa preia tot codalaul de muntzomani, kit ca programul se termina la 17 00 fix.
– day 3: zi de relaxare, a se citi „mor, nu pot sa ma misc, au au au”, ne-am tarat pana la castelul Cantacuzino cu ceva boardgames si am savurat o cafea cu fitze si stil la Nababul cafe;) Inutil de mentionat ca ne era destul de rusine sa ne vaitam la fiecare treapta urcata in timpul vizitei… De vizitat si zabovit pe terasa, privelistea e superba!
– day 4: Brasov. Biserica Neagra (check!), Piata Sfatului (check!), Poiana (check!), diverse sucursale de banci (check!), casi si alte stradutze (check!). Gata, acum pot sa rasuflu usurata, am fost, am vazut!:)
– day 5: ploaie! Si va rog frumos, asa era programat!:)) Cum traseu nu se punea problema, la terase nici atat, am facut inside boardgame session pana spre dupa-amiaza cand am purces catre Gura Diham, cu intoarcere prin padure si peste partia Kalinderu.
– day 6: cu pelerinele achizitionate inca din day 5, am pornit catre ultimul traseu: Babele – Crucea Caraiman – Cabana Caraiman – Jepii Mici – Busteni (7h cu tot cu oprit si poze). De pelerine n-a fost nevoie, cand a inceput ploaia, eram deja in padure:D
– day 7: castelele Peles si Pelisor (full tour), ploaie, ploaie, ploaie, Bucuresti, somn:)

Impresii si expresii:
– Jepii sunt niste trasee superbe, cu numai 2 neajunsuri: nu le parcurgi de jos in sus ca mori la datorie (de oboseala ofc) si nu prea poti sa admiri peisajul ca trebuie sa fii atent pe unde calci (altfel admiri cerul din fundul prapastiei:P). Pe Jepii Mari mai lipsesc bucati de poteca, atentie!; pe Jepii Mici e simplu, nu exista portiune usoara, „cu muntele in brate si tot inainte” (unii din noi au aflat ca e de preferat sa nu customizezi traseul in valea de pietre, nu de alta dar portiunea de pamant cu urzici o sa para cel mai bun razem pentru revenirea pe poteca:P). Pe al doilea l-as mai parcurge odata, doar ca sa vad daca il pot face in mai putin de 4h, acum ca stiu la ce sa ma astept.
– am ratat cascada de pe Obarsia Ialomitei… asta sau a secat din cauza secetei… Si trebuie mentionat ca pe acelasi traseu am salvat o vaca de la o zi lunga de suferita in panta pe care s-a urcat si de unde, evident, nu mai putea sa coboare. Norocul ei a fost ca ne-am intalnit cu vacarul asignat si l-am trimis in zona cu pricina. Injuraturile si urarile de „bine” care rasunau in vale 20 min mai tarziu ne-au dat de inteles ca omul a reusit pana la urma sa o recupereze.
– unde anume era intrarea la nivelul 2 in Pestera? Grota lui Decebal sau la Lacuri? Me iz really n00b si am uitat… Scoala de ghizi, anyone?
– multa bafta proprietarilor de la Cantacuzino cu fondurile europene! Castelul ala merita restaurat la adevarata sa valoare…

Gata, m-am laudat destul!:)

V-am pupat,
Eof(b)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: