Bits and pieces from Istanbul (2)

mai 19, 2012 at 9:28 pm (Scurt si la... subiect!)

– „Bosphorus tour, Bosphorus, Bosphorus!” Daca mergeti spre Galata, sigur ii auziti:) Long story short, v-am zis deja ca merita sa mergi doar la Rumeli (cu autobuzul), iar pentru orice alta traversare (Besiktas – Uskudar, Uskudar – inapoi la Eminonu/Sirkeci) exista feriboturi la 2 lire drumul. De la Sirkeci la Besiktas exista tramvai (pana la Dolmabahce) si apoi autobuz daca ti-e lene sa mergi 1-2 statii pe jos. O croaziera din aia smechera in care stai 2-4-6 ore pe mare e de la 40 euro in sus. S-ar putea merita alea in care te lasa sa si inoti (pe timpul verii), dar eu as opta pentru una din plaje direct. Intr-un oras ca asta, e destul de usor sa get scammed, deci aduceti si un laptop, ca sigur au wireless pe la hoteluri.
– am mancat pepene si porumb fiert/copt, prima oara pe anul asta:)
– hartile available pe la hoteluri si info tourist points nu prea au nume de strazi. Incercati sa faceti rost de una mai detaliata, altfel invatzati drumul spre/de la Bazar dupa rochiile din vitrine, case de schimb valutar, magazine de stofa si copaci, asa cum au facut unii… Really, get a good map! Noi am reusit sa facem rost de una de la niste cetateni de prin Balat (far far away from the centre) si asta pentru ca li se facuse mila de noi cum rataceam dupa biserici ortodoxe…
– Stiu ca unii spun de Constantinopol ca a fost si este practic centrul Bisericii Ortodoxe, insa ce am vazut noi se rezuma astfel: vreo 3-4 biserici notate pe harta nu (mai) exista – pe restul nu am mai avut nervi sa le cautam pe stradute, fostul sediu al Patriarhiei (scrie pe el in greceste, cladirea cu rosu din pozele mele) este acum scoala, biserica sf George nu prea se stie pe unde e, nu e nimic marcat cu semne asa cum e la moschei, actuala cladire a Patriarhiei, potrivit Google, e asa ca o casa; este insa o biserica bulgara (Sf Stefan) – momentan in reparatii. Fara alte comentarii.
– Nu va lasati pacaliti de faptul ca Istanbul are deschidere la mare – orasul este mai mult pe deal si e de urcat o gramada (gen DK unde cel mai intal varf are 100 si ceva de m, insa toata tara este pe dealuri sub 100 si ceva de m, desi mult mai inalte decat nivelul marii). Niste pantofi FOARTE comozi sunt obligatorii:)
– Un prilej de amuzament sunt lustruitorii de pantofi care au o mini schema sa isi agatze clientii… Merg in fata ta si apoi, ca din greseala, scapa una din perii pe jos. Ofc, daca esti un om bun la suflet, ii atragi atentia, el iti multumeste si apoi te imbie sa-ti faca pantofii… problema de aici este ca e ceva bataie de cap sa-i zici „leave me alone!” pana reusesti sa scapi de ei:P Noi ne distram sa-i vedem cum scapa periile pe jos, cum nu reactiona nimeni si apoi dupa inca 5 metri de uitat inapoi pe furis, se intorceau sa-si recupereze obiectul muncii:))
– albumul cu poze e deja pe facebook, va rog sa dati like si pozelor in care ma catram ca o lady pe toate zidurile!
– daca mai merge cineva, pe langa informatiile pretioase pe care le dezvalui aici, atentie! – exclusiv in limba romana pentru voi, dau spaga sa mi se aduca „cevizli ozel sarma” de la Koshka!

V-am pupat,
Eof(b)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: