Reteta de azi – Carne de porc in sos cu legume

Ianuarie 19, 2010 at 1:23 am (Scurt si la... subiect!)

Ingrediente:

– carne de porc 400g (ceafa, muschi, pulpa… nu conteaza) taiata cubulete
– 4-5 cartofi taiati cubulete (adaptati la marimea tigaii)
– un ardei gras taiat cubulete (daca e mare, doar jumate)
– 1 ceapa taiata fasii (ca pentru calire)
– 1-2 morcovi taiati cubulete
-1/4 cana sos de rosii
– 1 conserva legume mexicane (400g mazare, porumb, ardei gras) – se gaseste prin supermarketuri
– apa, ulei, sare, piper, praf de ghimbir

Metoda:
pasul 1: se caleste ceapa in putin ulei
pasul 2: se adauga cartofii, morcovii, ardeiul taiate cubulete si se lasa sa se rumeneasca putin (5 min)
pasul 3: se adauga carnea taiata tot cubulete si se amesteca usor, lasandu-se inca putin la rumenit (10 min). Pentru siguranta, prajiti un pic carnea inainte, mai ales daca ati taiat cubuletele mai mari.
pasul 4: se adauga sosul si se lasa sa fiarba la un foc mai domol, amestecand din cand in cand (sos: sos de rosii+ 1/4 cana apa + sare + piper + zahar + praf de ghimbir), pana cand sosul scade cam la jumatate
pasul 5: se adauga continutul conservei mexicane (dupa ce a fost spalat in prealabil in apa rece) si se mai lasa pe foc cam 10 min, sa mai scada sosul.

Pofta buna!

Pasul 6 ar insemna spalatul de vase et co, dar asta face parte din perioada de dupa reteta:)
Chiar a iesit bun:) Maine fac ceva cu pui, probabil tot reteta chinezeasca, de data asta cu paste, nu cu orez:)

V-am pupat,
Eof(b)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: