Electricitatea

Noiembrie 3, 2008 at 6:51 pm (Diverse) ()

Draga mea tara temporar adoptiva, Danemarca, are, cred, cel mai fucked up system in the world…  dar care explica basically de ce danezii prefera sa fie danezi si sa fie platiti de guvernul danez asa cum sunt platiti ei… adica BINE!
Azi am primit factura de electricitate si, cum am ca vecina o daneza suuper simpatica si foarte de treaba, fuga-fuga la ea sa vad de ce avem de platit 545kr pentru 2 luni, totalizand 208kwh cand noi avem doar 133 pe tablou…
Sa o luam cu inceputul (pana si ea a fost nedumerita). A sunat la companie unde o doamna foarte nepoliticoasa (na, ca nu e numai la noi:P) i-a explicat urmatoarele:
– VibyNet A/S ne da noua curent, dar ei iau curentul de la Lokalenergi. Noi platim acelasi curent atat la unii cat si la altii (bine macar ca e o singura factura).
– Faza cu 208 este baza… daca ai mai putin ti se deconteaza, daca ai mai mult platesti diferenta – sa zicem logic si ok…
– Taxele platite la statul danez pentru curentul electric depasesc consumul efectiv (la o factura de 545kr, avem 246 energia electrica in sine si 299 taxele… tva 25%, taxe de mediu, taxe de transport/distributie, emisie de CO2 <???>… 8 taxe per total)
– Factura a fost primita astazi si trebuie platita pana pe 5, adica maine… cand in mod normal ai macar 1-2 sapt la dispozitie… tanti de la centrala s-a dat lovita, deci… platim maine… si mai avem si chiria… ei, macar fac doar un drum pana la posta… 
Long live Romania… factura mea de aici o cam egaleaza pe cea de acasa cu diferenta ca aici avem 2 laptopuri care merg maxim 5 ore/zi, becuri chioare de 40W, frigider eco friendly si aragaz electric:)), iar acasa aveam (vara) 3 calculatoare, 2 tv, masina de spalat, frigider si aer conditionat=)).. desi daca stau bine sa ma gandesc, taxele alea sunt nasoale… noi nu consumam mult;;)..
Anyway, mai vrea careva sa vina aici?:))
(si o veste buna, toate examenele s-au convertit in take home anywhere in the world cu posibilitate de upload/mail… uhuuu:) 
 
V-am pupat,
Eof(b)
 
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: