Nimeni nu e perfect

august 29, 2008 at 10:59 pm (Diverse) ()

… Nici macar sistemul social din DK:))
Pe scurt… in ceea ce priveste caminele (aici au statut de locuinte sociale pentru ca, cel putin ASB nu are campus <cine are, si-l administreaza privat>), acestea sunt de doua tipuri, RIU (de stat) si UB (administrate privat… nush exact cum…)
In RIU, ca aici stiu sa explic, stau cei eligibili sa primeasca o locuinta sociala: studenti, batrani, imigranti sau defavorizati (pusi separat in blocuri, adica la mine stau numai studenti, vis a vis sunt numai pensionari si tot asa..). Nu punem in discutie depozitul mare care trebuie facut (la mine la camin, per total, 1000 euro), dar astea arata decent, chiar daca au sau nu mobila (dar asta se rezolva rapid la ikea)…
 
Fiecare grup de locuinte (ca un cartier rezidential asa) are un administrator care trimite facturi cu chiria, semneaza contracte si alte alea… la noi fiind ALBOA (asa se cheama organizatia sau ce drq e…). Totul bun si frumos so far, right?
Azi ne trezim in cutia postala cu o notificare de la ei… in daneza:-|. Parea ca o factura lunara cu o mica suprataxa (35dkk) si zicea ceva de 1 dec.
Stau eu si copiez litera cu litera in google transl si pana la urma era o notificare cum ca de la 1 dec platim si aia 35dkk pentru conventia TV. Nu ca noi am avea televizor (si nici planuri viitoare pt unul), dar e logic, daca cladirea e legata la sistem, platesti.
Ceea ce nu e logic e ca ne-au trimis chestia aia in daneza (si contractul tot in daneza l-am semnat). Am intrebat de o varianta in engl, dar nu aveau…. Cum drq??… Ai straini, ai studenti (multi), cum de nu ai o versiune de orice act oficial intr-o limba de circulatie internationala???…. Data viitoare cand trec pe acolo ii rog sa trimita macar pe mail versiunea in daneza sa dau copy-paste in G Trans, nu sa ma chinui cu c/p pentru fiecare caracter ciudat existent in daneza (vocale speciale)…
 
Schimband subiectul, azi am facut cunostinta cu viitorii colegi de serie (10 romani in total:P, f putini danezi, restul internationali:D=> limba oficiala engleza… si rusa:)) ) si a fost chiar fun, insa f obositor, am mai vizitat un mall (de data asta ceva mai mare) si am suspinat dupa un super pareo:-s…. dar avea un acvariu mare mare cu tot felul de pesti colorati si mi-a trecut supararea uitandu-ma la ei….
 
Maine e petrecere in klubben:)) Povestesc data viitoare:)..
 
V-am pupat,
Eof(b)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: