Dan Brown – un scriitor tipicar

mai 5, 2008 at 10:38 pm (Diverse) ()

Motto: 
Trebuia sa scriu insemnarea asta mai demult, dar parca nici chef sa scriu pe blog nu mai am… din lipsa de timp…  Adica timp am, dar il folosesc ca sa dorm:P… revenind:
 
Am citit la vremea lui Codul lui DaVinci si mi-a placut cartea… i-am facut si o recenzie-wannabe atunci… oricum, avea ca plusuri chestiile alea de istorie (cate or fi fost adevarate) si modul de scriere care era f catchy (adik mureai de nervi sa vezi ce se intampla).
 
Urmatoarea minune citita de acelasi autor este Fortareata Digitala (de data asta pdf;) ). Spre deosebire de prima asta avea numai actiune catchy si o oarecare tentativa de descriere a vietii in Spania (faza cu NSA, decodari, spioni, etc. nu m-a prea excitat, ca sunt atatea teorii ale conspiratiei incat, de prea multa oferta pe piata, pretul/valoarea e foarte mica… asta ca sa ma exprim in termeni economici:P… faca americanii ce vor, ca nu ma doare pe mine sufletul:D).
 
Acum sa explic titlul… De ce e scriitor tipicar?…. pentru ca cele 2 carti, in aparenta cu subiecte diametral opuse au un tipar… si unul enervant rau de tot:))….
 
~1~ personajul feminin
Sophie Neveu – tanara, frumoasa, agent in departamentul de criptografie, deosebit de inteligenta, tentativa de relatie cu personajul principal masculin.
Susan Fletcher – tanara, frumoasa, agent in sectia Crypto, National Security Agency, deosebit de inteligenta, relatie cu personajul principal masculin.
 
~2~ personajul masculin
Robert Langdon – tanar, profesor de simbolistica religioasa la universitatea Harvard, atragator, inteligent, personajul principal in actiunea cautarii, este desemnat a ‘cauta’, chiar daca, aparent, nu are legatura cu ‘cazul’, tentativa de relatie cu personajul feminin
David Becker – tanar, profesor la Universitatea Georgetown, eminent specialist în limbi străine, atragator, inteligent, personajul principal in
actiunea cautarii, este desemnat a ‘cauta’, chiar daca, aparent, nu are
legatura cu ‘cazul’, relatie cu personajul feminin
(note: Numele autorului: Dan Brown (remember fanteziile copilariei cand noi eram personajul principal:P? :)) =))
 
~3~ personajul negativ
Sir Leigh Teabing – cercetator in domeniul lui, respectat de cei din jur, personaj in aparenta pozitiv, in care cei doi de mai sus au incredere, ajutor reciproc pe parcurs, incearca sa-l lichideze pe personajul masculin, dar si pe cel feminin, omoara un personaj secundar pe parcurs, actioneaza printr-un agent propriu.
Comandantul Trevor Strathmore, cercetator in domeniul lui, director adjunct la departamentul ala, respectat de cei din jur, personaj in
aparenta pozitiv, in care cei doi de mai sus au incredere, ajutor
reciproc pe parcurs, incearca sa-l lichideze pe personajul masculin, omoara un personaj secundar pe parcurs, actioneaza printr-un agent propriu.
 
~4~ personajul care moare la inceput:
Jaques Sauniere – custode la Luvru, conducatorul unei organizatii secrete, pasionat de cifruri, recunoscut expert in domeniu, in varsta, moare ucis de agentul personajului negativ, legat pe personajul principal feminin, lasa in urma coduri care trebuie dezlegate, se vorbeste despre el pe tot parcursul cartii.
Ensei Tankado – fost agent secret, a facut parte dintr-o organizatie secreta – cu o pozitie respectata, pasionat de
cifruri si coduri, recunoscut expert in domeniu, in varsta, moare ucis de agentul
personajului negativ, legat pe personajul principal feminin, lasa in
urma coduri care trebuie dezlegate, se vorbeste despre el pe tot
parcursul cartii.
 
~5~ agentul personajului negativ
calugarul Silas – actioneaza ca o arma, omoara tot ce ii iese in cale, il urmareste pe personajul principal masculin si pozitiv in incercarea de a-i lua "ceva", este omorat de fortele de ordine. (nota 10 totusi pentru actorul care l-a jucat in film:P)
Hulohot – actioneaza ca o arma, omoara tot ce ii iese in cale, il urmareste pe
personajul principal masculin si pozitiv in incercarea de a-i lua
"ceva", este omorat de fortele de ordine.
 
~6~ "ceva"-ul:
criptex – are litere inscrise pe el, ascunde un secret
inel – are litere inscrise pe el, ascunde un secret
 
~7~ cautarea 
 
Gata, m-am plictisit pur si simplu :))
Dan Brown este incredibil de tipicar, de simplu, de previzibil… promit ca o sa mai fac rost de o carte a lui (vedem pe la Diverta, in sala de lectura, evident:P) ca sa confirm teoria… Il invidiez totusi pentru modul in acre a scris… te captiveaza si vrei sa citesti mai mult, chiar daca la sfarsit se dovedeste o tampenie… daca as scrie si eu la fel, ar pica weblogul din cauza vizitatorilor=))
 
V-am pupat,
Eof(b)
 
Publicitate

Un comentariu

  1. 50 shades of crap? « Propozitii… aparent cu sens… said,

    […] si ta-dam! Fifty Shades of Gray! (n-am mai vazut atatea asemanari intre doua carti diferite de la operele lui Dan Brown practic:)) ) Am impresia ca vrea Monica sa scrie o recenzie, asa ca o las intai pe ea si completez […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: