Salut, sunt eu… un haiduc:)

februarie 26, 2008 at 10:51 pm (Diverse) ()

Nu aveam cum sa nu ma laud, dar nu am avut cand:))

 
Excursia mea la munte de acum 2 saptamani a avut 2 parti…
Partea prima, pe Ceahlau:D… the second time for me:D
Plecarea joi, pe 14 februarie, dupa o zi absolut tembela, cu tone de scris, trandafiri si cadouri de primit ( ;;) ), schimbat de haine in baia locului de munca si fuga la gara direct:D.
 
Probabil a fost cea mai nebuna noapte ever… am ajuns la 1 noaptea la Bacau (la Bacau, la Bacau, intr-o mahala, s-a-ntamplat, s-a-ntamplat, o mare dandana…). Ce sa faci in 3 ore pana la 4 cand pleca trenul spre Izvorul Muntelui? Hai sa ne plimbam prin oras… am fost la statuia lui Stefan si calul sau (era iapa, ba!), claxonati de toti moldovenii smecheri veniti de pe la "treburi", ne-am uitat la haine, am vizitat parcul lui Bacovia, prefectura, SIF Moldova (asa, din departare) si cand se ne intoarcem…. ne-a apucat lenea de revenit pe acelasi drum… asa ca am primit cele mai tari indicatii posibile: "MiergeÅ£ driept pe strada asta, mult, mult si cand vi sa termina strada, o luati la driapta sî ajungeti la gara…" (str. Vasile Alecsandri… frumoasa, dar ingrozitor de lunga, mai ales cu rucsacul in spate). Am multumit frumos, am mers drept si mult, s-a terminat strada, am luat-o la dreapta… ne-am cumparat covrigi (Atentie!, la 3 45 noaptea, o tipa de la covrigarie s-a oprit din lucru si ne-a servit… in Bucuresti probabil ni s-ar fi aratat orarul…) si am ajuns in personalul de Izvorul Muntelui.
Dat fiind faptul ca era frig si noapte, mecanicul s-o fi gandit si la noi si ne-a dat caldura… asa ca am dormit ca niste prunci pana la 6… ce a urmat apoi?
30 minute de mers cu maxi-taxi si 4 ore de chin crancen pe frig si apoi viscol… Drumul pana sus la Dochia dura in mod normal 3 ore, dar lipsa de antrenament recent sau pur si simplu lipsa de pregatire si-au spus cuvantul pentru mai mult de jumatate dintre noi…
 
Acum un an am urcat prin Durau, pe la cabana Fantanele – cel mai "usor" drum… acesta e urmatorul ca dificultate si mai exista un traseu de 6 ore pe care in mod sigur nu o sa-l fac!:))
 
Ce a urmat apoi?…. Voie buna si trasee…, un varf, alt varf, semi catarare pe Toaca (ca doar nu era sa mergem ca bosorogii pe poteca:P), derdelus de pe Toaca:P… schitul si Biserica de pe Ceahlau, mult soooomn si ceai (mai ales ceai!) si muzica! Concurs de karaoke in noaptea plecarii alaturi de clubul de Alpinism din Bacau (care implinise 18 anisori), unde reprezentantul nostru a castigat locul 1 (cu galeria in spate:P), o cutie de pateu si un borcan cu dulceata=)) 
 
Plecarea la 3 noaptea de la cabana…. mers nebun inapoi, alunecari, lovituri, rasete alaturi de cainii schitului care ne-au insotit pana jos:). mars de 1 km jumate pana la locul de intalnire… 1 ora (de la 6 la 7) de stat in cafeneaua Petrom din Izvorul Muntelui (feÅ£ele personalului erau de milioane cand ne-au vazut pe toti cu parazapezi si frontale si de miliarde cand le-am zis de unde venim si cand am plecat =)), ciocolata calda cu frisca a fost insa buna:)  ).
 
De urmatoarele 3 ore nu vreau sa-mi amintesc ca am degerat in acelasi personal de intoarcere (s-o fi schimbat mecanicul…). Bacaul e simpatic si ziua, chiar daca nu am mers mai departe de pizzeria de langa gara, unde am stat ultimele 5 minute inainte de plecarea trenului sa mi se faca pizza:)). Urmeaza o alta perioada de 5-6 ore in care am murit de… cald, la propriu… lumea degera prin gari, noi mergeam cu geamul pe jumatate deschis… fara tricouri, cu polare, cu bocanci in picioare… ma rog, i-am mai dat si jos… iar ‘nasul’ se facea ca ploua… Finalul?… duminica in Bucuresti, unde mi-am luat bilete pentru Predealul de luni:D
 
Pozele sunt pe hi5… nush daca o sa le uploadez azi… dar sigur pun macar vreo 3-4… De Predeal, in alta zi:D
 
V-am pupat,
Eof(b)

2 comentarii

  1. Eu said,

    la Bacau, la Bacau, intr-o mahala, s-a-ntamplat, s-a-ntamplat, o mare dandana…

    poti sa imi spui te rog cum se cheama melodia asta si cine o canta?mersi frumos:D

  2. sidryane said,

    Din pacate, astea sunt singurele versuri pe care le stiu…. le-am citit prima oara in Medelenii lui Teodoreanu… volumul 4…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: